Veel gestelde vragen lekdetectie

Ter plaatse wordt beslist welke uitrusting gebruikt wordt om de lekkage op te sporen. BSTEEN beschikt over alle technieken om zowel particuliere als industriële lekopsporingen uit te voeren.

Niet altijd is een verhoogde waterfactuur de oorzaak van een lekkage. Toiletten die bvb doorliepen in het jaar voorafgaand aan de factuur kunnen een ernstige verhoging veroozaken van de factuur.

Wij vragen geen specifieke maatregelen op voorhand. Men dient bvb geen meubels of kasten te verplaatsen. Wel vragen wij om op voorhand na te zien dat er geen toiletten doorlopen of dat de Shell kranen aan de toiletten kunnen afgesloten worden. Indien mogelijk kijk na of de hoofdkraan van het water vlot open en dicht kan gedraaid worden.

Onze ervaring is dat een alleenstaande persoon zonder gebruik van regenwater ongeveer tussen de 30 a 40 m3 water per jaar verbruikt.

Meer specifiek:

bad = 120 tot 150 liter per keer
douche = 20 tot 60 liter per keer - Regendouche tot 20 liter per minuut !
toilet = 3 tot 9 liter per keer
wasmachine = 60 liter per wasbeurt
afwas = 8 liter per keer

 

In dit voorbeeld staat de stand van de watermeter op:

- Meestal zijn de cijfers voor de komma in zwart-wit. Dit zijn de kubieke meters.

- De eerste 3 cijfers na de komma, meestal in wit-rood zijn de liters.

- Indien de watermeter 4 cijfers na de komma heeft is het laatste cijfer in wit-rood een deciliter ( 1/10 van een liter)

Onze bouwdrogers zorgen voor droge lucht van ongeveer 40% relatieve vochtigheid. Vergelijkbaar met een zonnige dag: zie meetgegevens weerstation.

Hoogstwaarschijnlijk niet. Per jaar één keer water bijvoegen kan normaal zijn. Waneer men echter ziet dat de frequentie toeneemt in drukverlies is dit meestal het begin van een lek. 

Nee. Wij werken onafhankelijk bij het opsporen van lekken. Wij hebben er dus geen belang bij om de ooraak niet objectief te bepalen. Wij proberen steeds advies te geven hoe het herstel kan gebeuren ifv de vastgestelde oorzaak.